Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

Eğitim 26.09.2023 - 10:50, Güncelleme: 26.09.2023 - 10:50
 

Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nin 2023–2024 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Türk Nöroşirürji Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci’nin ‘Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretileri’ dersiyle başladı.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende tıp fakültesinin ilk dersi Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Sünter ve Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. Açılış töreninde konuşan Rektör Ünal, “OMÜ yarım asırlık bir üniversitedir. Sağlık konusunda özellikle Tıp Fakültesi, 2023 senesi içerisinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logolu diploma veren nadir fakültelerden biri hâline geldi. Sizin dâhil olduğunuz ailenin güçlü bir yapısı var. Mezun olduğunuzda elinizdeki diploma, Avrupa’da doğrudan kullanılabilir. Bu son derece önemlidir. Tıp Fakültesi, hem akredite edilen bir kuruluş olarak hem de kendi varlığını tanımlama noktasında kendi yeterliliklerini belirleyerek sürece başladı. Bloklarda, ders içeriklerinde ve ara değerlendirmelerle bu süreç devam edecek” dedi. Törende söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk da “Her yönüyle kendini kanıtlamış Tıp Fakültemiz, hekim adaylarını tanı ve tedavi sürecini birçok yönüyle değerlendirebilecek şekilde yetiştirmektedir. Hekim adayına dünya tıp literatürünü takip edecek özellikleri kazandırmaktadır. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Ailenizi ve milletimizi gururlandıracağınız bu zorlu yolda, lütfen kendinizi iyi hazırlayın. Hekim olarak mezun olmak da TUS'u (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) kazanmak da birer aşamadır. Önemli olan; hayat boyu öğrenmeye açık, insani değerleri yüksek, bilimsel yaklaşımları ve evrensel değerleri özümsemiş, kararlı, idealist, anlayışlı hekimler olabilmektir. Sizlerin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller olarak ülkemizi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz” diye konuştu. OMÜ Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini protokol üyeleri ve akademisyenlerin elinden almasıyla eğitim ve öğretim yılı açılış töreni sona erdi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nin 2023–2024 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Türk Nöroşirürji Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci’nin ‘Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretileri’ dersiyle başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende tıp fakültesinin ilk dersi Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Sünter ve Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı.
Açılış töreninde konuşan Rektör Ünal, “OMÜ yarım asırlık bir üniversitedir. Sağlık konusunda özellikle Tıp Fakültesi, 2023 senesi içerisinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logolu diploma veren nadir fakültelerden biri hâline geldi. Sizin dâhil olduğunuz ailenin güçlü bir yapısı var. Mezun olduğunuzda elinizdeki diploma, Avrupa’da doğrudan kullanılabilir. Bu son derece önemlidir. Tıp Fakültesi, hem akredite edilen bir kuruluş olarak hem de kendi varlığını tanımlama noktasında kendi yeterliliklerini belirleyerek sürece başladı. Bloklarda, ders içeriklerinde ve ara değerlendirmelerle bu süreç devam edecek” dedi.
Törende söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk da “Her yönüyle kendini kanıtlamış Tıp Fakültemiz, hekim adaylarını tanı ve tedavi sürecini birçok yönüyle değerlendirebilecek şekilde yetiştirmektedir. Hekim adayına dünya tıp literatürünü takip edecek özellikleri kazandırmaktadır. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Ailenizi ve milletimizi gururlandıracağınız bu zorlu yolda, lütfen kendinizi iyi hazırlayın. Hekim olarak mezun olmak da TUS'u (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) kazanmak da birer aşamadır. Önemli olan; hayat boyu öğrenmeye açık, insani değerleri yüksek, bilimsel yaklaşımları ve evrensel değerleri özümsemiş, kararlı, idealist, anlayışlı hekimler olabilmektir. Sizlerin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller olarak ülkemizi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz” diye konuştu.
OMÜ Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini protokol üyeleri ve akademisyenlerin elinden almasıyla eğitim ve öğretim yılı açılış töreni sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.