Sınıf başkanları ile "Kantin Buluşmaları"

Eğitim 19.01.2024 - 10:27, Güncelleme: 19.01.2024 - 10:27
 

Sınıf başkanları ile "Kantin Buluşmaları"

Samsun'un Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, "Kantin Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında okulları ziyaret ederek sınıf başkanlarıyla bir araya geliyor. İlk defa hayata geçirilen bu uygulama ile sınıf başkanları, doğrudan İlçe Milli Eğitim Müdürü ile buluşma ve aracısız görüşme imkanı elde ediyorlar.
Bu ziyaretlerde öncelikle tanışma faslı gerçekleştiriliyor ve öğrencilere çay-simit ikramında bulunuluyor. Akabinde okullarda karşılaşılan durumlarla ilgili görüş alışverişleri yapılıyor. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmelerde öğrenciler, okullarıyla ilgili beklentilerini, okulda memnun oldukları uygulamaları, karşılaştıkları ve giderilmesini istedikleri sorunları çekinmeden ifade edebiliyor. Gerçekleştirilen Kantin Buluşmaları’nda; zararlı alışkanlıklardan uzaklaşma, argo kullanımının önlenmesi, kitap okuma alışkanlıklarının artırılması, yetiştirme ve hazırlık kursları, akran zorbalığı, okul temizliği, okulun fiziki şartlarının geliştirilmesi, okul çevresindeki tehditler, sosyal medyanın ve bilgisayar oyunlarının etkileri, sosyal sorumluluk projeleri, sosyal ve kültürel etkinlikler önemli konu başlıkları olarak öne çıkıyor. Sorunların çözümünde öncelikle ailenin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan öğrenciler, bu kapsamda anne babalara verilecek seminer ve eğitimlerin faydalı olacağı konusunda ortak bir kanaate vardılar. Okul kurallarının sık sık öğrencilere hatırlatılması ve denetim mekanizmasının önemine de değinen öğrenciler, okul polisi uygulamasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Yine okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerini ilçe milli eğitim müdürüne iletme fırsatı bulan öğrenciler, böyle bir buluşmanın ilk defa olduğunu ve bundan duydukları memnuniyeti, sınıf başkanları ile kantin buluşmalarının devam etmesi gerektiği yönündeki duygularını paylaştılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, kantin buluşmaları kapsamında okulları ziyaret ederek sınıf başkanları ile buluştuklarını belirterek, bu buluşmalarda samimi bir ortamda görüşme yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Mehmet İrfan Yetik, öğrencilere en yakın konuma gelerek onların dertlerini ve sorunlarını dinleme imkanı bulduklarını vurgulayarak, öğrencilerin dile getirdikleri fikirlerini önemle dinlediklerini ve okulların daha güzel ortamlar haline getirilmesi için el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Sınıf başkanları ile buluşmanın demokratik anlayışın içselleştirilmesine ve öneminin artırılmasına katkı sağladığını ifade eden Mehmet İrfan Yetik, bu çalışmanın sınıf başkanlığının öneminin anlaşılmasına vesile olduğunu ve başkanların gösterecekleri gayretlerle okulun şartlarının iyileştirilmesi yönünde daha etkin bir hale geleceğini belirtti. Yetik, Kantin Buluşmaları’nı ilk olarak Atakum Anadolu Lisesi’nde ve Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiklerini ve diğer okullarda da bu buluşmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Samsun'un Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, "Kantin Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında okulları ziyaret ederek sınıf başkanlarıyla bir araya geliyor. İlk defa hayata geçirilen bu uygulama ile sınıf başkanları, doğrudan İlçe Milli Eğitim Müdürü ile buluşma ve aracısız görüşme imkanı elde ediyorlar.

Bu ziyaretlerde öncelikle tanışma faslı gerçekleştiriliyor ve öğrencilere çay-simit ikramında bulunuluyor. Akabinde okullarda karşılaşılan durumlarla ilgili görüş alışverişleri yapılıyor. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmelerde öğrenciler, okullarıyla ilgili beklentilerini, okulda memnun oldukları uygulamaları, karşılaştıkları ve giderilmesini istedikleri sorunları çekinmeden ifade edebiliyor.
Gerçekleştirilen Kantin Buluşmaları’nda; zararlı alışkanlıklardan uzaklaşma, argo kullanımının önlenmesi, kitap okuma alışkanlıklarının artırılması, yetiştirme ve hazırlık kursları, akran zorbalığı, okul temizliği, okulun fiziki şartlarının geliştirilmesi, okul çevresindeki tehditler, sosyal medyanın ve bilgisayar oyunlarının etkileri, sosyal sorumluluk projeleri, sosyal ve kültürel etkinlikler önemli konu başlıkları olarak öne çıkıyor.
Sorunların çözümünde öncelikle ailenin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan öğrenciler, bu kapsamda anne babalara verilecek seminer ve eğitimlerin faydalı olacağı konusunda ortak bir kanaate vardılar. Okul kurallarının sık sık öğrencilere hatırlatılması ve denetim mekanizmasının önemine de değinen öğrenciler, okul polisi uygulamasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Yine okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerini ilçe milli eğitim müdürüne iletme fırsatı bulan öğrenciler, böyle bir buluşmanın ilk defa olduğunu ve bundan duydukları memnuniyeti, sınıf başkanları ile kantin buluşmalarının devam etmesi gerektiği yönündeki duygularını paylaştılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, kantin buluşmaları kapsamında okulları ziyaret ederek sınıf başkanları ile buluştuklarını belirterek, bu buluşmalarda samimi bir ortamda görüşme yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Mehmet İrfan Yetik, öğrencilere en yakın konuma gelerek onların dertlerini ve sorunlarını dinleme imkanı bulduklarını vurgulayarak, öğrencilerin dile getirdikleri fikirlerini önemle dinlediklerini ve okulların daha güzel ortamlar haline getirilmesi için el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Sınıf başkanları ile buluşmanın demokratik anlayışın içselleştirilmesine ve öneminin artırılmasına katkı sağladığını ifade eden Mehmet İrfan Yetik, bu çalışmanın sınıf başkanlığının öneminin anlaşılmasına vesile olduğunu ve başkanların gösterecekleri gayretlerle okulun şartlarının iyileştirilmesi yönünde daha etkin bir hale geleceğini belirtti.
Yetik, Kantin Buluşmaları’nı ilk olarak Atakum Anadolu Lisesi’nde ve Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiklerini ve diğer okullarda da bu buluşmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.