cevat oncu
Çağatay Durmuş
Köşe Yazarı
Çağatay Durmuş
 

İYİ Parti dengeleri fena değiştirecek!

Hiç şüphe yok ki 2023 seçimleri çetin ve renkli geçecek. Bundaki en büyük etken 20 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında etkili muhalefet yapamayan partilerin olmasıdır. Artık bir lider var sahada. Vatandaşla iç içe, dert dinleyen, sorunları mecliste dile getiren ve en önemlisi vara yoğa konuşmayıp doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilen bir lider. Hem kadın olması hem de geçmişten gelen siyasi tecrübesi şu anda İYİ Parti lideri Sayın Meral Akşener'i bir adım daha öne çıkarmaya yetiyor. 20 yıldır yeni kurulan siyasi partiler yüzde 10 barajının çok çok altında kalırken, girdiği ilk seçimde bu barajı yakalayan ve meclise 44 vekil sokmayı başaran Sayın Akşener oldu. Bununla yetinmeyen ve pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde bile halkın içinde olmayı yeğleyen Akşener hayatını dahi hiçe sayarak bu ülke ve bu millet için artık umut olmuştur diyebiliriz. Akşener'e havuz medyasının onca fetö damgası vurmaya çalışmasına rağmen Erdoğan'a'yerli ve milli' bir parti dedirtmeyi başarabilen bir liderdir Akşener. Gözlemlerim ve izlenimlerim o dur ki İYİ Parti 2023 seçimlerinde şu andaki duruşuyla ana muhalefet partisi konumunda olup dengeleri Türkiye'de tek değiştirecek ve ana tabanı olan bir siyasi kimlik elde etmeyi başarmıştır. Bu başarılı tırmanış devam ettiği sürece AK Parti'nin boş durmayıp Akeşner'i kendi saflarına çekebilmek için her türlü atraksyonu yapacağından da adım gibi eminim. Onlar böyle düşünsede Sayın Akşener'in iktidar partisinin yanında şartlar ne olursa olsun saf tutmayacağı kesin ve kati bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Peki bundan sonra ve Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine göre siyasi partilerin geleceği nasıl olacak? Tarafsız ve objektif bir gözle bakıldığında herkesin HDP dengesini gözetlediği bir yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bence Meral Akşener dengesini yanına alabilmek için elindeki bütün kozları oynayacak. Buna da mecbur aslında. Cumhur ittifakının oyları an itibariyle % 50'nin çok altında ve liderleri tedirgin ediyor. Bahçeli'nin MHP'si her geçen gün kan kaybederken AK Parti yönetimi de bu farkındalığı çok iyi görüyor ve biliyor. Saadet Partisi'nin oylarından bile medet uman AK Parti nasıl İYİ Parti'yi yanına almayı düşünmesin ki? Siyasetin genel duruşuna bakıldığında 2023 seçimlerinin 2 flaş lideri Erdoğan ve Akşener arasında yaşanacak gel gitlere şimdiden Türk halkı hazır olsun. Diğerleri sinek vızırtısından ileriye gitmeyeceği gibi Türkiye'nin ileriye dönük kaderini bu iki liderin tayin edeceği şimdiden belli olmuş durumda. Bekleyip göreceğiz. Siyasette 24 saat çok uzun bir süre ve hayat her şeye rağmen devam ediyor. Olası bir AK Parti İYİ parti birlikteliğinin olması durumunda CHP'de çöküş döenminin başlayacağını da gözden kaçırmamak gerekir. Yani dengeler ülkede nasıl bir hal alacak kim kaybedip kim kazanacak hep birlikte görüp izleyeceğiz.
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2021 - Salı

İYİ Parti dengeleri fena değiştirecek!

Hiç şüphe yok ki 2023 seçimleri çetin ve renkli geçecek.
Bundaki en büyük etken 20 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında etkili muhalefet yapamayan partilerin olmasıdır.
Artık bir lider var sahada. Vatandaşla iç içe, dert dinleyen, sorunları mecliste dile getiren ve en önemlisi vara yoğa konuşmayıp doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilen bir lider.
Hem kadın olması hem de geçmişten gelen siyasi tecrübesi şu anda İYİ Parti lideri Sayın Meral Akşener'i bir adım daha öne çıkarmaya yetiyor.
20 yıldır yeni kurulan siyasi partiler yüzde 10 barajının çok çok altında kalırken, girdiği ilk seçimde bu barajı yakalayan ve meclise 44 vekil sokmayı başaran Sayın Akşener oldu.
Bununla yetinmeyen ve pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde bile halkın içinde olmayı yeğleyen Akşener hayatını dahi hiçe sayarak bu ülke ve bu millet için artık umut olmuştur diyebiliriz.
Akşener'e havuz medyasının onca fetö damgası vurmaya çalışmasına rağmen Erdoğan'a'yerli ve milli' bir parti dedirtmeyi başarabilen bir liderdir Akşener.
Gözlemlerim ve izlenimlerim o dur ki İYİ Parti 2023 seçimlerinde şu andaki duruşuyla ana muhalefet partisi konumunda olup dengeleri Türkiye'de tek değiştirecek ve ana tabanı olan bir siyasi kimlik elde etmeyi başarmıştır.
Bu başarılı tırmanış devam ettiği sürece AK Parti'nin boş durmayıp Akeşner'i kendi saflarına çekebilmek için her türlü atraksyonu yapacağından da adım gibi eminim.
Onlar böyle düşünsede Sayın Akşener'in iktidar partisinin yanında şartlar ne olursa olsun saf tutmayacağı kesin ve kati bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.
Peki bundan sonra ve Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine göre siyasi partilerin geleceği nasıl olacak?
Tarafsız ve objektif bir gözle bakıldığında herkesin HDP dengesini gözetlediği bir yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bence Meral Akşener dengesini yanına alabilmek için elindeki bütün kozları oynayacak.
Buna da mecbur aslında.
Cumhur ittifakının oyları an itibariyle % 50'nin çok altında ve liderleri tedirgin ediyor.
Bahçeli'nin MHP'si her geçen gün kan kaybederken AK Parti yönetimi de bu farkındalığı çok iyi görüyor ve biliyor.
Saadet Partisi'nin oylarından bile medet uman AK Parti nasıl İYİ Parti'yi yanına almayı düşünmesin ki?
Siyasetin genel duruşuna bakıldığında 2023 seçimlerinin 2 flaş lideri Erdoğan ve Akşener arasında yaşanacak gel gitlere şimdiden Türk halkı hazır olsun.
Diğerleri sinek vızırtısından ileriye gitmeyeceği gibi Türkiye'nin ileriye dönük kaderini bu iki liderin tayin edeceği şimdiden belli olmuş durumda.
Bekleyip göreceğiz.
Siyasette 24 saat çok uzun bir süre ve hayat her şeye rağmen devam ediyor.
Olası bir AK Parti İYİ parti birlikteliğinin olması durumunda CHP'de çöküş döenminin başlayacağını da gözden kaçırmamak gerekir.
Yani dengeler ülkede nasıl bir hal alacak kim kaybedip kim kazanacak hep birlikte görüp izleyeceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.