KOSGEB Destek Kredisi Nasıl Alınır 2021

Ekonomi 23.09.2021 - 16:00, Güncelleme: 23.09.2021 - 16:18
 

KOSGEB Destek Kredisi Nasıl Alınır 2021

Birçok girişimcinin merak ettiği Kosgeb hakkında gereken bilgileri veriyoruz.
Öncelikle Kosgeb'in girişimciler için sunduğu desteklerden faydalanmak için TC vatandaşı ve 18 yaşından büyük olmalısınız. Kosgeb'den yardım talep etmek için ilk kez başvuru yapmanız ve bunun yanında da sigortalı bir çalışan olmalısınız. Sunulan kredi fırsatından faydalanmak için en önemli şey girişimciler için hazırlanan derslere katılıp ders sonunda da sertifikayı almanız gerekir. Sertifikayı aldıktan sonrada krediler için başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer sertifikanın yok ise kredi kullanamazsınız. İş yerinizde size ait olması önemlidir. Kosgeb Hibe Desteği Hibe kısacası sertifikası bulunan ve yeri bir iş yeni açmış olanlara sunulan destektir. Bu hibelerden faydalanmak için bazı şartları sağlamalısınız. Bu şartlar; Öncelikle Kosgeb'in sistemine kaydınız olması gerekiyor. Derslere katılıp sertifika sahibi olmanız gerekiyor. İş yeriniz için projenizi hazır bulunması gerekiyor. Aynı zamanda ada hibe programlarına başvurmanız gerekir. Bütün bunlar sizlerin hibelerden faydalanmanız için şartlardır. Bu şartları sağladığınız taktirde hibelerden faydalanabilirsiniz. Geri Ödemesiz Destek Hakkında Bilgi Hibe aslında geri ödemesiz Destek anlamına gelir. Bu da yeni açılan iş yerleri için devletin desteğidir. Bu geri ödemesiz olarak istediğiniz destek tipi sadece faturalanmış giderler için yapılır. Malınızın faturalanmış olduğunu anlamak için de teftiş Yapılır. Eğer bu teftiş sonucunda ürününüz faturalanmış üründe hibe için yaptığınız başvurunuz onaylanır. Hibeler 50.000 TL ile başlar. Geri ödenmesi gereken kısım ise verilen hibenin yarısı olur. Kosgeb Kredi Başvurusu Eğer sizler gereken sertifikayı aldıysanız daha sormasında Kosgeb fırsatların faydalanabilirsiniz. Tabii Kosgeb kredisi için başvururken yeni bir iş yerinizi ve aynı zamanda da vergi levhanızın olması gerekir. Verilen bu fırsatlardan Yararlanmak için Kosgeb'in veri tabanında kaydınız olması halinde belgeleri doldurmalısınız. Başvurular  internet üzerinden yapılır. Başvuru takibinizi de internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Neden Kosgeb Hem ülkemizin ekonomi açısından hem de girişimcilerin planladıkları işlerini yerine tam anlamı ile getirmeleri açısında Kosgeb hizmetleri önemlidir. Bundan dolayı da devlet olarak girişimlerin ihtiyaçları karşılanıp ülke refahı daha da fazla artırılır. Kosgeb Hakkında Kosgeb 2021 yılında 1.6 milyar kadar destek veriyor. Sizler Kosgeb desteğini almak için genelde Kosgeb fuar, temizlik, Araç kiralama ve güvenlik işleri için Kosgeb Desteği alabilirsiniz. Kosgeb de yaş sınırı 30 olarak belirtilir fakat bazı nedenlerden dolayı artık yaş sınırı bir engel değil. Burada verilen hizmetler genç girişimcilerin en iyi seviyede istedikleri planları yeterli sermaye ile yerine getirmeleri için Kosgeb olarak girişimcilerin yanındalar. Bundan dolayı da iş yeri açmış veya iş yeri olan insanların ihtiyaç duyduğu yeterli miktardaki desteği devlet desteği ile veriyorlar. Kosgeb için destek almak için sorumluluklarınızı ve şartlarını sağlamanız dahilinde desek alabilirsiniz.
Birçok girişimcinin merak ettiği Kosgeb hakkında gereken bilgileri veriyoruz.

Öncelikle Kosgeb'in girişimciler için sunduğu desteklerden faydalanmak için TC vatandaşı ve 18 yaşından büyük olmalısınız. Kosgeb'den yardım talep etmek için ilk kez başvuru yapmanız ve bunun yanında da sigortalı bir çalışan olmalısınız. Sunulan kredi fırsatından faydalanmak için en önemli şey girişimciler için hazırlanan derslere katılıp ders sonunda da sertifikayı almanız gerekir. Sertifikayı aldıktan sonrada krediler için başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer sertifikanın yok ise kredi kullanamazsınız. İş yerinizde size ait olması önemlidir.

Kosgeb Hibe Desteği

Hibe kısacası sertifikası bulunan ve yeri bir iş yeni açmış olanlara sunulan destektir. Bu hibelerden faydalanmak için bazı şartları sağlamalısınız.

Bu şartlar;

  • Öncelikle Kosgeb'in sistemine kaydınız olması gerekiyor.
  • Derslere katılıp sertifika sahibi olmanız gerekiyor.
  • İş yeriniz için projenizi hazır bulunması gerekiyor.
  • Aynı zamanda ada hibe programlarına başvurmanız gerekir.

Bütün bunlar sizlerin hibelerden faydalanmanız için şartlardır. Bu şartları sağladığınız taktirde hibelerden faydalanabilirsiniz.

Geri Ödemesiz Destek Hakkında Bilgi

Hibe aslında geri ödemesiz Destek anlamına gelir. Bu da yeni açılan iş yerleri için devletin desteğidir. Bu geri ödemesiz olarak istediğiniz destek tipi sadece faturalanmış giderler için yapılır. Malınızın faturalanmış olduğunu anlamak için de teftiş Yapılır. Eğer bu teftiş sonucunda ürününüz faturalanmış üründe hibe için yaptığınız başvurunuz onaylanır. Hibeler 50.000 TL ile başlar. Geri ödenmesi gereken kısım ise verilen hibenin yarısı olur.

Kosgeb Kredi Başvurusu

Eğer sizler gereken sertifikayı aldıysanız daha sormasında Kosgeb fırsatların faydalanabilirsiniz. Tabii Kosgeb kredisi için başvururken yeni bir iş yerinizi ve aynı zamanda da vergi levhanızın olması gerekir. Verilen bu fırsatlardan Yararlanmak için Kosgeb'in veri tabanında kaydınız olması halinde belgeleri doldurmalısınız. Başvurular  internet üzerinden yapılır. Başvuru takibinizi de internet üzerinden yapabiliyorsunuz.

Neden Kosgeb

Hem ülkemizin ekonomi açısından hem de girişimcilerin planladıkları işlerini yerine tam anlamı ile getirmeleri açısında Kosgeb hizmetleri önemlidir. Bundan dolayı da devlet olarak girişimlerin ihtiyaçları karşılanıp ülke refahı daha da fazla artırılır.

Kosgeb Hakkında

Kosgeb 2021 yılında 1.6 milyar kadar destek veriyor. Sizler Kosgeb desteğini almak için genelde Kosgeb fuar, temizlik, Araç kiralama ve güvenlik işleri için Kosgeb Desteği alabilirsiniz. Kosgeb de yaş sınırı 30 olarak belirtilir fakat bazı nedenlerden dolayı artık yaş sınırı bir engel değil. Burada verilen hizmetler genç girişimcilerin en iyi seviyede istedikleri planları yeterli sermaye ile yerine getirmeleri için Kosgeb olarak girişimcilerin yanındalar. Bundan dolayı da iş yeri açmış veya iş yeri olan insanların ihtiyaç duyduğu yeterli miktardaki desteği devlet desteği ile veriyorlar. Kosgeb için destek almak için sorumluluklarınızı ve şartlarını sağlamanız dahilinde desek alabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.