Para Biriktirmenin EN Kolay 5 Yolu

Ekonomi 27.09.2021 - 19:04, Güncelleme: 27.09.2021 - 19:04
 

Para Biriktirmenin EN Kolay 5 Yolu

Para kazanmak ve kazanılan parayı elde tutmak, çağımızın en büyük problemlerinden biri. O halde gelen parayı doğru şekilde kullanmak ve hatta arttırarak birikim yapmak, hayatımızı epey kolaylaştırır. Peki, ama nasıl?
Gelirinizin %10'unu Kenara Koyun Maaşınızın ne kadar düşük ya da yüksek olduğunun hiçbir önemi yok. Her ay elinize geçen para ne kadar olursa olsun, o paranın %10 kadarını biriktirin. Sanki maaşınızın tamamı yüzde doksan kadarmış, o yüzde on asla sizin elinize geçmiyormuş gibi düşünün ve davranın. O parayı biriktirdiğiniz yere ulaşımınız zor olsun, cebinizde ya da cüzdanınızda taşımayın ki isteseniz bile o parayı harcamanız mümkün olmasın. Vadeli Bir Banka Hesabı Açın Gelirinizin birikim yapacağınız yüzde onluk kısmını evde tutmak risklidir. Çünkü zamanla biriken para artacak ve çalınması ya da kaybolması durumunda bütün emekleriniz boşa gidecektir. Bu nedenle birikim için en uygun yöntem banka hesabı açmaktır. Vadeli hesapta yatan paranız hem her ay sizin ekleyeceğiniz yüzde onluk miktar ile hem de aylık vade ile yattığı yerde büyümeye devam eder. Koyduğunuzdan fazlasını elde edersiniz. İhtiyaç Dışı Alışverişten Kaçının Bir ay içinde satın aldığınız her şeyi bir düşünün veya en etkilisi, not alın. Satın aldıklarımızın yüzde sekseni hiç ihtiyacımız olmayan ve birkaç kez kullandıktan sonra asla kullanılmayan nesnelerdir. Bu nedenle ihtiyaç dışı satın aldıklarınızın miktarını azaltırsanız büyük tasarruf edersiniz. İhtiyaç dışı alışverişten kaçınmak için şu üç yöntemi kullanabilirsiniz: Alışveriş listesi yapmak Bir hafta beklemek Mu Bu Mu sorusunu sormak Alışverişe çıkmadan önce liste yapmak sadece ihtiyacınız olan şeylere odaklanmanızı sağlar ve dikkat dağıtıcı tüketim nesnelerine aklınızın kaymasına engel olur. Bir kıyafet gördünüz, çok beğendiniz ama o kıyafete ihtiyacınız yok, diyelim. Bir hafta bekleyin. Bir haftanın sonunda hala unutmadıysanız, aklınız o eşyadaysa, ancak o zaman satın alın. Almaya niyetlendiğiniz bir eşyayı bir elinize koyun, diğer elinize de o eşyayı almak için gereken parayı koyun. Kendinize şunu sorun: biri bana bu eşyayı ve bu parayı uzatsa ve sadece birini seçebileceğimi söylese, hangisini seçerdim? Cevap kendiliğinden gelecektir. Enerji ve Doğal Kaynakları Tasarruflu Kullanın Daha az fatura ödeseniz elinizde daha fazla para kalmaz mı? enerji tasarruflu cihazlar kullanarak, gereksiz enerji ve su tüketimini azaltarak ve ısı yalıtımı yaptırarak faturalarınızı azaltabilirsiniz. Hem ekolojik hem de cüzdan dostu bir çözüm. Para Kazandıran Bir Ek İş Edinin Giderlerinizi azaltmak kadar gelirinizi arttırmak da birikim yapmak için iyi bir yoldur. Gelir getiren bir hobi edinebilir, blog ya da sosyal medya hesabı açarak internetten kazanç elde edebilirsiniz. Freelance bir iş bularak zevk aldığınız bir hobiyi para kazandıran bir ek işe dönüştürebilir ve ek işten elde ettiğiniz kazancınızı birikim hesabınıza yatırabilirsiniz.
Para kazanmak ve kazanılan parayı elde tutmak, çağımızın en büyük problemlerinden biri. O halde gelen parayı doğru şekilde kullanmak ve hatta arttırarak birikim yapmak, hayatımızı epey kolaylaştırır. Peki, ama nasıl?

Gelirinizin %10'unu Kenara Koyun

Maaşınızın ne kadar düşük ya da yüksek olduğunun hiçbir önemi yok. Her ay elinize geçen para ne kadar olursa olsun, o paranın %10 kadarını biriktirin. Sanki maaşınızın tamamı yüzde doksan kadarmış, o yüzde on asla sizin elinize geçmiyormuş gibi düşünün ve davranın. O parayı biriktirdiğiniz yere ulaşımınız zor olsun, cebinizde ya da cüzdanınızda taşımayın ki isteseniz bile o parayı harcamanız mümkün olmasın.

Vadeli Bir Banka Hesabı Açın

Gelirinizin birikim yapacağınız yüzde onluk kısmını evde tutmak risklidir. Çünkü zamanla biriken para artacak ve çalınması ya da kaybolması durumunda bütün emekleriniz boşa gidecektir. Bu nedenle birikim için en uygun yöntem banka hesabı açmaktır. Vadeli hesapta yatan paranız hem her ay sizin ekleyeceğiniz yüzde onluk miktar ile hem de aylık vade ile yattığı yerde büyümeye devam eder. Koyduğunuzdan fazlasını elde edersiniz.

İhtiyaç Dışı Alışverişten Kaçının

Bir ay içinde satın aldığınız her şeyi bir düşünün veya en etkilisi, not alın. Satın aldıklarımızın yüzde sekseni hiç ihtiyacımız olmayan ve birkaç kez kullandıktan sonra asla kullanılmayan nesnelerdir. Bu nedenle ihtiyaç dışı satın aldıklarınızın miktarını azaltırsanız büyük tasarruf edersiniz.

İhtiyaç dışı alışverişten kaçınmak için şu üç yöntemi kullanabilirsiniz:

  • Alışveriş listesi yapmak
  • Bir hafta beklemek
  • Mu Bu Mu sorusunu sormak

Alışverişe çıkmadan önce liste yapmak sadece ihtiyacınız olan şeylere odaklanmanızı sağlar ve dikkat dağıtıcı tüketim nesnelerine aklınızın kaymasına engel olur. Bir kıyafet gördünüz, çok beğendiniz ama o kıyafete ihtiyacınız yok, diyelim. Bir hafta bekleyin. Bir haftanın sonunda hala unutmadıysanız, aklınız o eşyadaysa, ancak o zaman satın alın. Almaya niyetlendiğiniz bir eşyayı bir elinize koyun, diğer elinize de o eşyayı almak için gereken parayı koyun. Kendinize şunu sorun: biri bana bu eşyayı ve bu parayı uzatsa ve sadece birini seçebileceğimi söylese, hangisini seçerdim? Cevap kendiliğinden gelecektir.

Enerji ve Doğal Kaynakları Tasarruflu Kullanın

Daha az fatura ödeseniz elinizde daha fazla para kalmaz mı? enerji tasarruflu cihazlar kullanarak, gereksiz enerji ve su tüketimini azaltarak ve ısı yalıtımı yaptırarak faturalarınızı azaltabilirsiniz. Hem ekolojik hem de cüzdan dostu bir çözüm.

Para Kazandıran Bir Ek İş Edinin

Giderlerinizi azaltmak kadar gelirinizi arttırmak da birikim yapmak için iyi bir yoldur. Gelir getiren bir hobi edinebilir, blog ya da sosyal medya hesabı açarak internetten kazanç elde edebilirsiniz. Freelance bir iş bularak zevk aldığınız bir hobiyi para kazandıran bir ek işe dönüştürebilir ve ek işten elde ettiğiniz kazancınızı birikim hesabınıza yatırabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.