cevat oncu

ALTI HAFTA SONUNDA SAMSUNSPOR ANALİZİ

Spor 21.09.2021 - 21:15, Güncelleme: 21.09.2021 - 21:15
 

ALTI HAFTA SONUNDA SAMSUNSPOR ANALİZİ

Samsunspor, lig de oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve bir beraberlik alarak şampiyonluk için çıktığı yolda 8 puan kaybederek taraftarlarını endişeye sevk etti. İlk haftayı bay geçen takım futbol olarak izleyenlere 5 hafta da keyif vermezken alınan sonuçlar ise şok etkisi yarattı.
KAÇAN ŞAMPİYONLUK TRAVMA YARATTI Geçen sene kıl payı kaybedilen süper lig hayalinin ardından sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Samsunspor'da özelikle tecrübeli ve kendisinden çok şey beklenen futbolcularda ligin henüz başında yaşanan büyük ďüşüş mağlubiyetlerde rol oynadı.  5 MAÇTA 8 PUAN KAYBEDİLDİ Yetenekli ancak genç futbolcuların takımda adaptasyon sorunu yaşaması ise 8 puan kaybedilmesinde en büyük nedenlerin başında gelirken, 5 maçta yaşanan uyum sorunu özellikle 10 kişi kalan ve 4-1 lik Bursa mağlubiyetinde fazlasıyla hissedildi. TEKNİK DİREKTÖR OYUNU OKUYAMIYOR İlk haftayı bay geçmesine rağmen henüz lige hazır bir görüntü vermeyen Kırmızı Beyazlı takımda teknik direktör Mehmet Altıparmak'ın oyunu okuma ve takımı organize etme konusundaki yetersizliği de mağlubiyetleri tetikleyen etkenlerin başında geldi. Her yenilgi sonrası özür dileyen Altıparmak kredisini çabuk tüketti. BAŞKANIN SÖZÜ DOĞRU ALGILANMALI  Başkan Yüksel Yıldırım'ın lig başlamadan önce "Bu sene şampiyon olmasakta sorun değil" sözleri takımda rehaveti körüklerken bazı transfer yanlışları ve kaliteli futbolcuların takımda az olması ilk 6 haftada Samsunspor'da dikkat çeken unsurlar olarak göze çarptı. FİZİK GÜCÜ S.O.S VERİYOR Genç bir takıma sahip olan Samsunspor'da dikkat çeken hususların başında ise futbolcuların fizik gücü yetersizliğinin 90 dakikalıķ maç temposuna yansıması oldu. Maçın tamamına hükmedemeyen futbolcular bunun acısını mağlubiyetlerle ödedi. LİGİN BAŞINDA DERS ÇIKARILMALI Her şeye rağmen daha ligin başında olan bir Samsunspor var. Güçlü takımlarla koca bir sezon geçirecek olan futbolcular ve teknik heyet toparlanmalı ve ligin belki de başında yaşanan olumsuzluklardan anlamlı dersler çıkarılmalıdır. HEP DESTEK TAM DESTEK Geçen sene erken havaya girip şampiyonluğu son maçlarda kaybeden takımın bunları ligin başında yaşaması ve olumsuzlukların olumlu bir tabloya çevrilmesi açısından da taraftarlar başta olmak üzere şehrin tüm dinamiklerine büyük görevler düşmektedir. Başka Samsunspor olmadığına göre şimdi hep destek tam destek zamanıdır.
Samsunspor, lig de oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve bir beraberlik alarak şampiyonluk için çıktığı yolda 8 puan kaybederek taraftarlarını endişeye sevk etti. İlk haftayı bay geçen takım futbol olarak izleyenlere 5 hafta da keyif vermezken alınan sonuçlar ise şok etkisi yarattı.

KAÇAN ŞAMPİYONLUK TRAVMA YARATTI

Geçen sene kıl payı kaybedilen süper lig hayalinin ardından sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Samsunspor'da özelikle tecrübeli ve kendisinden çok şey beklenen futbolcularda ligin henüz başında yaşanan büyük ďüşüş mağlubiyetlerde rol oynadı. 

5 MAÇTA 8 PUAN KAYBEDİLDİ
Yetenekli ancak genç futbolcuların takımda adaptasyon sorunu yaşaması ise 8 puan kaybedilmesinde en büyük nedenlerin başında gelirken, 5 maçta yaşanan uyum sorunu özellikle 10 kişi kalan ve 4-1 lik Bursa mağlubiyetinde fazlasıyla hissedildi.

TEKNİK DİREKTÖR OYUNU OKUYAMIYOR
İlk haftayı bay geçmesine rağmen henüz lige hazır bir görüntü vermeyen Kırmızı Beyazlı takımda teknik direktör Mehmet Altıparmak'ın oyunu okuma ve takımı organize etme konusundaki yetersizliği de mağlubiyetleri tetikleyen etkenlerin başında geldi.
Her yenilgi sonrası özür dileyen Altıparmak kredisini çabuk tüketti.

BAŞKANIN SÖZÜ DOĞRU ALGILANMALI 
Başkan Yüksel Yıldırım'ın lig başlamadan önce "Bu sene şampiyon olmasakta sorun değil" sözleri takımda rehaveti körüklerken bazı transfer yanlışları ve kaliteli futbolcuların takımda az olması ilk 6 haftada Samsunspor'da dikkat çeken unsurlar olarak göze çarptı.

FİZİK GÜCÜ S.O.S VERİYOR
Genç bir takıma sahip olan Samsunspor'da dikkat çeken hususların başında ise futbolcuların fizik gücü yetersizliğinin 90 dakikalıķ maç temposuna yansıması oldu. Maçın tamamına hükmedemeyen futbolcular bunun acısını mağlubiyetlerle ödedi.

LİGİN BAŞINDA DERS ÇIKARILMALI
Her şeye rağmen daha ligin başında olan bir Samsunspor var. Güçlü takımlarla koca bir sezon geçirecek olan futbolcular ve teknik heyet toparlanmalı ve ligin belki de başında yaşanan olumsuzluklardan anlamlı dersler çıkarılmalıdır.

HEP DESTEK TAM DESTEK
Geçen sene erken havaya girip şampiyonluğu son maçlarda kaybeden takımın bunları ligin başında yaşaması ve olumsuzlukların olumlu bir tabloya çevrilmesi açısından da taraftarlar başta olmak üzere şehrin tüm dinamiklerine büyük görevler düşmektedir.
Başka Samsunspor olmadığına göre şimdi hep destek tam destek zamanıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.