cevat oncu

Nesli tükenmekte olan kuş sürüsü villaya daldı

Yaşam 14.09.2021 - 23:15, Güncelleme: 14.09.2021 - 23:15
 

Nesli tükenmekte olan kuş sürüsü villaya daldı

Samsun'da sahilde bulunan bir villaya nesli tükenmekte olan Hint balıkçıl kuşu sürüsü daldı.
Samsun’da sahilde bulunan bir yazlık eve sabah saatlerinde sevimli misafirler geldi. İlginç olay, Atakum ilçesi sahilinde bulunan bir villada yaşandı. 55 yaşındaki Olgun Aydoğan’a ait ev sürpriz misafirleri ağırladı. Yollarını şaşırdığı ya da yorgun düştükleri tahmin edilen kuşlar, evin içine girdi. Panik yapmayan ev sahibi Aydoğan, kuşları zarar vermeden tekrar doğaya saldı. O anları cep telefonu kamerasına kaydeden Aydoğan, yaptığı araştırma sonucunda kuşların nesli tükenme tehlikesinde olan Hint balıkçık kuşu olduğunu öğrendi. "Bu tür durumlarda onlara zarar vermeden salalım" Olayı anlatan Olgun Aydoğan, "Sabah vakti telefonla konuşmak için balkona çıktım. Bir grup kuş geldi, içeriye daldı. Bir kısmı aşağı yere, bir kısmı balkonun içine girdi. Kaçamıyorlardı. Ben de onları tek tek dışarı saldım. Daha sonrasında araştırma yaptım. Hint balıkçıl kuşu olduklarını öğrendim. Hayvanlar korktu ve panik yaptı" dedi. Bu tür durumlarda kesinlikle kuşlara zarar verilmemesi gerektiğini belirten Aydoğan, “Onlara zarar vermeyelim. Bu tür nesli tükenmekte olan canlıları koruyalım ve doğaya salalım. Ben de onlara zarar vermeden tekrar doğaya bıraktım” diye konuştu.
Samsun'da sahilde bulunan bir villaya nesli tükenmekte olan Hint balıkçıl kuşu sürüsü daldı.

Samsun’da sahilde bulunan bir yazlık eve sabah saatlerinde sevimli misafirler geldi. İlginç olay, Atakum ilçesi sahilinde bulunan bir villada yaşandı. 55 yaşındaki Olgun Aydoğan’a ait ev sürpriz misafirleri ağırladı. Yollarını şaşırdığı ya da yorgun düştükleri tahmin edilen kuşlar, evin içine girdi. Panik yapmayan ev sahibi Aydoğan, kuşları zarar vermeden tekrar doğaya saldı. O anları cep telefonu kamerasına kaydeden Aydoğan, yaptığı araştırma sonucunda kuşların nesli tükenme tehlikesinde olan Hint balıkçık kuşu olduğunu öğrendi.

"Bu tür durumlarda onlara zarar vermeden salalım"
Olayı anlatan Olgun Aydoğan, "Sabah vakti telefonla konuşmak için balkona çıktım. Bir grup kuş geldi, içeriye daldı. Bir kısmı aşağı yere, bir kısmı balkonun içine girdi. Kaçamıyorlardı. Ben de onları tek tek dışarı saldım. Daha sonrasında araştırma yaptım. Hint balıkçıl kuşu olduklarını öğrendim. Hayvanlar korktu ve panik yaptı" dedi.
Bu tür durumlarda kesinlikle kuşlara zarar verilmemesi gerektiğini belirten Aydoğan, “Onlara zarar vermeyelim. Bu tür nesli tükenmekte olan canlıları koruyalım ve doğaya salalım. Ben de onlara zarar vermeden tekrar doğaya bıraktım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.