Ayaz, Kılıç'a sert çıktı
Ayaz, Kılıç'a sert çıktı
Yeniden Refah Partisi (YRP) Ondokuzmayıs Belediye Meclis Üyesi Cafer Ayaz, YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’a sert sözlerle yüklendi.
Ayaz yaptığı açıklamada; "Kendi teşkilatıyla bayramlaşmazken, AK Partili Belediye Başkanı ile bayramlaşmak olur mu? Yazıklar olsun." dedi.
Ayaz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın Ramazan bayramında 19 Mayıs Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe başkanı ile hep beraber bayramlaşmaya katılırken kendi partisinin teşkilatını görmezden geldiğini iddia ederek; "Kendi teşkilatı ile bayramlaşmayan Suat Kılıç, nedendir AK Parti'li Belediye başkanı ve AK Parti ilçe başkan ve teşkilatı ile bayramlaşıyor. Bu ne perhiz bu me lahana turşusu demezler mi adama?" diye konuştu.
Ayaz, Kılıç'ın ısrar ve inatla hâlâ AK Parti’ye yakın durduğunu ve YRP teşkilatının emeklerini boşa çıkardığını ifade ederek; "Kasap dükkânının camına bakan kedinin aklının ciğerde kalması gibi, Kılıç’ın aklı AK Parti ve milletvekilliğindedir. Karşı tarafta ise Topaloğlu’nun aklı Kılıç’ta kalmış" şeklinde konuştu.
YRP Ondokuz Mayıs Meclis Üyesi Ayaz, Genel Başkan Fatih Erbakan’a çağrıda bulunarak, bu durumu yeniden değerlendirmesini ve ilgili ismi acilen görevden almasını beklediklerini söyleyerek; "Kendi teşkilatına saygısı olmayanın, kendi il ve ilçe başkanlarını dikkate almayanın Genel Başkan Yardımcısı olması akıl tutulmasıdır. Sayın Erbakan'ın bu konuda gereğini yapacağına inancımız tamdır." dedi.
Parti içinde yaşanan bu tartışmalar devam ederken bazı ismini vermeyen partililer ise, “Biz Kılıç için mi bunca mücdeleyi verdik. Biz davamıza ve Genel Başkanımıza karşı sorumluluk hissederek mücadele ettik. Tepeden inme Genel Başkan Yardımcısı olan Sayın Kılıç, teşkilat mantığını bir türlü anlamadı veya anlamak istemiyor. Samsun’ a geldiğinde İl Başkanlığı ve teşkilatları ziyaret etmiyor ama nedendir bu tip ziyaretlere bayılıyor. Genel merkez bu duruma acilen müdahale etmelidir.” diyerek sözlerini tamamladı.