Egzersiz Ve Sağlık Hakkında Önemli Detaylar

Yaşam 26.10.2021 - 14:28, Güncelleme: 26.10.2021 - 14:28
 

Egzersiz Ve Sağlık Hakkında Önemli Detaylar

Egzersiz ve sağlık birbirinden asla ayırt edilemezler ve iç içedirler. Egzersiz denilince akla en başta sağlık gelmelidir. Nedeni ise sağlıklı olmayan bir insanın düzenli bir şekilde egzersiz yapması oldukça zordur.
Sağlık Nedir? Sağlık sadece hastalık veya sakatlık durumlarında akıllara gelse de aslında hayatın her anında ve dakikasında aklımızdan çıkmaması gereken bir durumdur. Peki sağlık nedir diyecek olursak: Sağlık; insanın ruhen, sosyal yönden ve bedenen iyi olma durumudur. Yani tüm sistemlerimizin düzenli ve birbirleri ile uyum içerisinde çalışma durumlarıdır. Sağlıklı Olmak İçin Neler Yapılmalıdır? Sağlıklı olmak, çok fazla uğraş gösterilmeyen bir durum gibi gözükse de o kadar basit değildir. Sağlıklı olmak için her gün düzenli besin alınmalıdır. Yani vücudun istediği vitaminleri besinlerden düzenli olarak almak gerekir. Vücudumuz meyve istediğinde ona meyve vermek gibidir. Aynı zamanda aldığımız besinlerin miktarı da çok fazla önemlidir. Vücudumuza istediğinden fazla besin sunar isek, vücudumuz verdiğimiz fazla besinleri kabul etmeyecektir. Besinler dışında egzersiz de vücudumuzun sağlığı konusunda önemli ölçüde yer alır. Egzersiz Nedir? Egzersiz, zindeliği korumak ve sağlığı iyileştirmek için kullanılan fiziksel bir aktivitedir. Egzersiz; planlanan, yapılandırılan ve tekrarlanan bir hareket biçimidir. Herkesin sağlıklı kalmak için yapması gereken bir aktivitedir. Aynı zamanda hayatımızda büyük önem taşıması da önemli ölçüde gerekmelidir. Egzersiz Faydaları Nelerdir? Egzersiz yapmanın birden çok faydası vardır. Bunlardan bahsedilir ise; Obezite, Kardiyovasküler hastalıklar, Tip2 diyabet, Kanser gibi rahatsızlıklar üzerinde olumlu etkiler de gösterir. Aynı zamanda vücudumuzdaki kan dolaşım hızında artıl gösterir. Egzersiz seçimi yaparken de hastalığa, sağlık durumuna veya kapasiteye göre seçim yapılması daha doğru olacaktır. Örneğin; obezite bir kişinin vücudunun kaldıramayacağı bir egzersiz yaparsa olumlu sonuçlardan daha çok olumsuz sonuçlar karşılaşılması muhtemel olur. Yani bir kası kuvvetlendirilmek istenirken diğer organlara, fokulara veya kaslara zarar vermemiz beklenen bir durum olur. Kimler Egzersiz Yapmalıdır? Kimler egzersiz yapmalıdır sorusunun cevabı oldukça nettir: Herkes egzersiz yapmalıdır. Yediğimiz yemeklerin, içtiğimiz içeceklerin sindirimi uzun bir süre alır. Egzersiz ile bu süre daha da kısalım gösterebilir. Yenilen besinlerin ve içilen içeceklerin vücuda yerleşmesi için de egzersiz önemli rol oynar. Egzersiz ile aynı zamanda vücudumuzun eksiklerini daha çabuk fark eder ve bunlara önceden önlem almaya çalışırız. Az yediğinizde açlığınızı fazla yediğinizde tokluğunuzu daha da rahat hissedersiniz. Yani egzersiz, vücudunuzu daha da iyi tanımanıza olanak sağlar. Sağlıklı insan, egzersiz yapan insandır. Egzersiz yapan insan da sağlıklı insandır. Ama sağlık bazı zamanlarda egzersizden farklılık gösterebilir. Örneğin; kol kırığı gibi bir rahatsızlığınız olduğunda egzersiz yapmanız zorlaşır ve bir süre egzersiz yapamazsınız. İşte bu zamanlar dışında egzersiz ve sağlık hep iç içedir.
Egzersiz ve sağlık birbirinden asla ayırt edilemezler ve iç içedirler. Egzersiz denilince akla en başta sağlık gelmelidir. Nedeni ise sağlıklı olmayan bir insanın düzenli bir şekilde egzersiz yapması oldukça zordur.

Sağlık Nedir?

Sağlık sadece hastalık veya sakatlık durumlarında akıllara gelse de aslında hayatın her anında ve dakikasında aklımızdan çıkmaması gereken bir durumdur. Peki sağlık nedir diyecek olursak: Sağlık; insanın ruhen, sosyal yönden ve bedenen iyi olma durumudur. Yani tüm sistemlerimizin düzenli ve birbirleri ile uyum içerisinde çalışma durumlarıdır.

Sağlıklı Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Sağlıklı olmak, çok fazla uğraş gösterilmeyen bir durum gibi gözükse de o kadar basit değildir. Sağlıklı olmak için her gün düzenli besin alınmalıdır. Yani vücudun istediği vitaminleri besinlerden düzenli olarak almak gerekir.

Vücudumuz meyve istediğinde ona meyve vermek gibidir. Aynı zamanda aldığımız besinlerin miktarı da çok fazla önemlidir. Vücudumuza istediğinden fazla besin sunar isek, vücudumuz verdiğimiz fazla besinleri kabul etmeyecektir. Besinler dışında egzersiz de vücudumuzun sağlığı konusunda önemli ölçüde yer alır.

Egzersiz Nedir?

Egzersiz, zindeliği korumak ve sağlığı iyileştirmek için kullanılan fiziksel bir aktivitedir. Egzersiz; planlanan, yapılandırılan ve tekrarlanan bir hareket biçimidir. Herkesin sağlıklı kalmak için yapması gereken bir aktivitedir. Aynı zamanda hayatımızda büyük önem taşıması da önemli ölçüde gerekmelidir.

Egzersiz Faydaları Nelerdir?

Egzersiz yapmanın birden çok faydası vardır. Bunlardan bahsedilir ise;

  • Obezite,
  • Kardiyovasküler hastalıklar,
  • Tip2 diyabet,
  • Kanser gibi rahatsızlıklar üzerinde olumlu etkiler de gösterir.

Aynı zamanda vücudumuzdaki kan dolaşım hızında artıl gösterir. Egzersiz seçimi yaparken de hastalığa, sağlık durumuna veya kapasiteye göre seçim yapılması daha doğru olacaktır. Örneğin; obezite bir kişinin vücudunun kaldıramayacağı bir egzersiz yaparsa olumlu sonuçlardan daha çok olumsuz sonuçlar karşılaşılması muhtemel olur. Yani bir kası kuvvetlendirilmek istenirken diğer organlara, fokulara veya kaslara zarar vermemiz beklenen bir durum olur.

Kimler Egzersiz Yapmalıdır?

Kimler egzersiz yapmalıdır sorusunun cevabı oldukça nettir: Herkes egzersiz yapmalıdır. Yediğimiz yemeklerin, içtiğimiz içeceklerin sindirimi uzun bir süre alır. Egzersiz ile bu süre daha da kısalım gösterebilir.

Yenilen besinlerin ve içilen içeceklerin vücuda yerleşmesi için de egzersiz önemli rol oynar. Egzersiz ile aynı zamanda vücudumuzun eksiklerini daha çabuk fark eder ve bunlara önceden önlem almaya çalışırız.

Az yediğinizde açlığınızı fazla yediğinizde tokluğunuzu daha da rahat hissedersiniz. Yani egzersiz, vücudunuzu daha da iyi tanımanıza olanak sağlar. Sağlıklı insan, egzersiz yapan insandır. Egzersiz yapan insan da sağlıklı insandır. Ama sağlık bazı zamanlarda egzersizden farklılık gösterebilir. Örneğin; kol kırığı gibi bir rahatsızlığınız olduğunda egzersiz yapmanız zorlaşır ve bir süre egzersiz yapamazsınız. İşte bu zamanlar dışında egzersiz ve sağlık hep iç içedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.