CHP HARAKİRİ YAPARKEN, İYİ PARTİ EL OVUŞTURUYOR

Gündem 14.10.2021 - 15:10, Güncelleme: 14.10.2021 - 15:10
 

CHP HARAKİRİ YAPARKEN, İYİ PARTİ EL OVUŞTURUYOR

Siyaset ne garip şey anlamak zor anlatmak ise deve dişi gibi bir şey.
Geleceği görmeden, günü birlik siyaset yapanların sonunu halk olarak hepimiz gördük bu ülkede. Anavatan Partisinden tutunda, rahmetli Bülent Ecevit'in kurduğu DSP'ye kadar bir çok siyasi parti yerle bir oldu. Temeli sağlam kurulmayan binanın günün birinde çökmesi gibi perşembenin gelişinin Çarşambadan belli olduğunu hesap etmek gerekiyor kanımca. Bir de asırlık partilerin mirasından götüren, milyonlarca seçmenini her seçimde hüsrana uğratanlara ne diyeceğiz? Siyaset şahsi hırs ve çıkarlar üzerine bina edilip ilkeler doğrultusunda yapılmadıķça sonu da acıklı bitiyor doğrusu. İşte size günümüzden bir CHP örneği. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında kaybedilen her seçim sonrası istifa yok ama yola devam var. Bir de kendi eksenlerinden çıkıp başka partileri de yanına alarak her seçimde verilen vaatler gibi "Bu sefer başaracağız" sözleriyle halkı bir daha ki seçimlere kadar avutmak nereye kadar. Anamuhalefet 2023 seçimlerini kazanabilmek adına her türlü atraksyonu yapmaya çalışırken, kendi altının oyulduğunun farkında bile değil. Bunu neden böyle söylüyorum dersiniz; İYİ Parti'nin son dönemdeki politiklarına baktığınızda stratejik hamlelerle oylarını yükseltmekte olduğunu herkes gibi bizlerde görüyoruz. Peki İÝİ Parti'ye bu oyların büyük çoğunluğu hangi partilerden geliyor dersiniz? Başta CHP olmak üzere MHP ve küçükte olsa AK Parti'den. Pastanın büyüğünün CHP olduğunu düşünürsek zaten % 25'e demir atmış bir CHP umarım ilk seçimlerde 3. Parti konumuna düşmez. Düşerse de benim için sürpriz olmaz.  CHP seçmeni bilinçlidir ve her şeye "evet" diyen bir karakter yapısına sahip değildir.  Şimdi CHP'den memnun olmayan radikal kesim HDP'ye, Atatürkçü kesmin büyük bir bölümu İYİ Parti'ye oy verirse merak ediyorum bu CHP her seçimde kerhen oylarını veren séçmenlerden mi oy alacak? CHP'de tıpış tıpış oy verecek bir kitle kalmadı gidecekleri bir parti de var artıķ. O da İYİ Parti ve 2023 seçimlerinde büyük süŕpriz yaparak ana muhalefete gelecek. Bir de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı gündeme gelip AK Parti'den CHP'ye bir tane bile oy gitmeyeceği gerçeği ortada iken vay bu partinin haline demek gerekir. Kısaca CHP oyunu kurup iktidar hesapları yaparken evdeki bulgurdan olursa hiç şaşırmayın demek istiyorum. Dedim ya hırslar aklın önüne geçtiğinde hafıza da şaşar akıl da baştan gider. Şu anda CHP'nin yaptığı siyasi harakiriden başka bir şey değildir. İYİ Partililer mutlu, HDP'liler mesut, CHP tabanı ise gelişmeleri endişe içinde beklemeye devam ediyor. En rahat AK Parti ve "Kılıçdaroğlu aday olsun" diye ayakları tavana vuruyor. Siyasette geldiğimiz nokta bence bu. Daha 20 ay var seçimlere ve CHP'de kaynayan kazanın sona doğru nasıl fokurdamaya başladığına hep birlikte tanıklık edeceğiz. CHP asla bitmez ama bu yönetimin ilk seçimlerde arkalarına bakmadan nasıl gideceklerini bugünden görebilmek bence mümkün. Aklın yolunun bir olduğunu göremeyenler her zaman bitmeye mahkum olurlar. Ben demiyorum bilim böyle söylüyor. Açın okuyun isterseniz...
Siyaset ne garip şey anlamak zor anlatmak ise deve dişi gibi bir şey.

Geleceği görmeden, günü birlik siyaset yapanların sonunu halk olarak hepimiz gördük bu ülkede.

Anavatan Partisinden tutunda, rahmetli Bülent Ecevit'in kurduğu DSP'ye kadar bir çok siyasi parti yerle bir oldu.

Temeli sağlam kurulmayan binanın günün birinde çökmesi gibi perşembenin gelişinin Çarşambadan belli olduğunu hesap etmek gerekiyor kanımca.

Bir de asırlık partilerin mirasından götüren, milyonlarca seçmenini her seçimde hüsrana uğratanlara ne diyeceğiz?

Siyaset şahsi hırs ve çıkarlar üzerine bina edilip ilkeler doğrultusunda yapılmadıķça sonu da acıklı bitiyor doğrusu.

İşte size günümüzden bir CHP örneği. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında kaybedilen her seçim sonrası istifa yok ama yola devam var.

Bir de kendi eksenlerinden çıkıp başka partileri de yanına alarak her seçimde verilen vaatler gibi "Bu sefer başaracağız" sözleriyle halkı bir daha ki seçimlere kadar avutmak nereye kadar.

Anamuhalefet 2023 seçimlerini kazanabilmek adına her türlü atraksyonu yapmaya çalışırken, kendi altının oyulduğunun farkında bile değil.

Bunu neden böyle söylüyorum dersiniz; İYİ Parti'nin son dönemdeki politiklarına baktığınızda stratejik hamlelerle oylarını yükseltmekte olduğunu herkes gibi bizlerde görüyoruz.

Peki İÝİ Parti'ye bu oyların büyük çoğunluğu hangi partilerden geliyor dersiniz? Başta CHP olmak üzere MHP ve küçükte olsa AK Parti'den.

Pastanın büyüğünün CHP olduğunu düşünürsek zaten % 25'e demir atmış bir CHP umarım ilk seçimlerde 3. Parti konumuna düşmez.
Düşerse de benim için sürpriz olmaz. 

CHP seçmeni bilinçlidir ve her şeye "evet" diyen bir karakter yapısına sahip değildir. 

Şimdi CHP'den memnun olmayan radikal kesim HDP'ye, Atatürkçü kesmin büyük bir bölümu İYİ Parti'ye oy verirse merak ediyorum bu CHP her seçimde kerhen oylarını veren séçmenlerden mi oy alacak?

CHP'de tıpış tıpış oy verecek bir kitle kalmadı gidecekleri bir parti de var artıķ. O da İYİ Parti ve 2023 seçimlerinde büyük süŕpriz yaparak ana muhalefete gelecek.

Bir de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı gündeme gelip AK Parti'den CHP'ye bir tane bile oy gitmeyeceği gerçeği ortada iken vay bu partinin haline demek gerekir.

Kısaca CHP oyunu kurup iktidar hesapları yaparken evdeki bulgurdan olursa hiç şaşırmayın demek istiyorum.

Dedim ya hırslar aklın önüne geçtiğinde hafıza da şaşar akıl da baştan gider. Şu anda CHP'nin yaptığı siyasi harakiriden başka bir şey değildir.

İYİ Partililer mutlu, HDP'liler mesut, CHP tabanı ise gelişmeleri endişe içinde beklemeye devam ediyor.

En rahat AK Parti ve "Kılıçdaroğlu aday olsun" diye ayakları tavana vuruyor. Siyasette geldiğimiz nokta bence bu.

Daha 20 ay var seçimlere ve CHP'de kaynayan kazanın sona doğru nasıl fokurdamaya başladığına hep birlikte tanıklık edeceğiz.

CHP asla bitmez ama bu yönetimin ilk seçimlerde arkalarına bakmadan nasıl gideceklerini bugünden görebilmek bence mümkün.

Aklın yolunun bir olduğunu göremeyenler her zaman bitmeye mahkum olurlar. Ben demiyorum bilim böyle söylüyor.

Açın okuyun isterseniz...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.