CANiK’ten Körfez’in ‘Savunma Sanayii Vizyonu’na destek

Bilim-Teknoloji (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.02.2024 - 22:24, Güncelleme: 06.02.2024 - 23:16
 

CANiK’ten Körfez’in ‘Savunma Sanayii Vizyonu’na destek

Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, ABD’de gerçekleştirdiği dev lansmanın ardından Körfez’i de büyüledi. Uzun zaman sonra ilk defa katıldığı Suudi Arabistan’daki World Defence Show’da CANiK, ekosisteminde yer alan tüm ürünlerini sergilediği standıyla katılımcılardan tam not aldı.
CANiK, 2024 yılı ihracat rotasına Suudi Arabistan’ı da eklemek için düğmeye bastı. Ocak ayında dünya silah endüstrisinin kalbi sayılan ABD’de dev bir lansmana imza atan CANiK, 4-8 Şubat tarihlerinde de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşen ve bu yıl ikincisi düzenlenen World Defence Show’da yerini aldı. Bu sene ilk kez yer aldığı etkinlikte CANiK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma(SYS) grup şirketleri, Körfez ülkelerine yönelik önemli ortaklık ve ihracata dönük yeni pazarları bünyesine eklemek üzere, pek çok görüşme gerçekleştirdi. Fuarda CANiK, tüm dünyada övgüler alan muharebede kendini ispatlamış milli uçaksavar CANiK M2 QCB, dakikadaki atım hızı artırılmış versiyonları olan CANiK M2F ve CANiK M3’ün yer aldığı ağır makineli tüfek ailesini ilk defa Körfez ülkeleri ile buluşturdu. Dünya ordularının yeni gözdesi olan ve SYS grup şirketlerinden AEI Systems tarafından üretilen düşük geri tepmeli 30X113 mm orta kalibre top VENOM LR ve yine SYS grup şirketlerinden UNIROBOTICS’in yüksek teknoloji ürünü milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi TRAKON Serisi ile fuar katılımcılarını büyüledi. Standında pek çok delegasyonu ağırlayan CANiK, ayrıca etkinlik boyunca birçok ön anlaşmaya da imza attı. ‘Yüksek teknoloji ürünlerimizle Körfez’i büyüledik’ CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK olarak dünyanın dört kıtasında, her biri ileri teknolojilerle donatılmış inovatif ürünlerimizi gururla sergilemeye devam ediyoruz. Dört kıtada 70 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ivmemizi, Suudi Arabistan ile daha da yükseltmeyi planlıyoruz. Özellikle dünya savunma sanayii açısından son derece stratejik bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, ülkemiz bu fuara çok üst seviyede bir katılım gerçekleştirerek politikasını net bir şekilde ortaya koymuş oldu. Bu sene ABD’den Afrika’ya, Uzakdoğu’dan Avrupa’ya 14 fuara katılarak son teknoloji ürünlerimizi sergileyeceğiz. Bildiğiniz gibi, 2022 yılında İngiliz AEI Systems’ı bünyemize dahil ederek orta kalibre top pazarına giriş yaptık; böylece 30x113mm orta kalibre top üreten dünyada 3 firmadan biri olduk. Bugün 30x113 mm orta kalibre toplarımız olan VENOM ve VENOM LR’ın modern dünya orduları için ne kadar önemli bir tercih olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Burada, tüm ürün ailemizle birlikte, Körfez ülkelerinin yoğun ilgisini ve beğenisini kazandık. Türkiye’nin ikinci yüzyılında da ülkemizi daha ileriye taşımaya ve ihracatımızla dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz” dedi. CANiK’in Suudi Arabistan’ın ardından bir sonraki durağı Almanya Nürnberg’de, Kolluk Kuvvetlerine yönelik Avrupa’nın en prestijli fuarlarından olan ENFORCE TAC ve Avrupa’nın en büyük avcılık ve atıcılık fuarı IWA olacak.
Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, ABD’de gerçekleştirdiği dev lansmanın ardından Körfez’i de büyüledi. Uzun zaman sonra ilk defa katıldığı Suudi Arabistan’daki World Defence Show’da CANiK, ekosisteminde yer alan tüm ürünlerini sergilediği standıyla katılımcılardan tam not aldı.

CANiK, 2024 yılı ihracat rotasına Suudi Arabistan’ı da eklemek için düğmeye bastı. Ocak ayında dünya silah endüstrisinin kalbi sayılan ABD’de dev bir lansmana imza atan CANiK, 4-8 Şubat tarihlerinde de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşen ve bu yıl ikincisi düzenlenen World Defence Show’da yerini aldı. Bu sene ilk kez yer aldığı etkinlikte CANiK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma(SYS) grup şirketleri, Körfez ülkelerine yönelik önemli ortaklık ve ihracata dönük yeni pazarları bünyesine eklemek üzere, pek çok görüşme gerçekleştirdi.
Fuarda CANiK, tüm dünyada övgüler alan muharebede kendini ispatlamış milli uçaksavar CANiK M2 QCB, dakikadaki atım hızı artırılmış versiyonları olan CANiK M2F ve CANiK M3’ün yer aldığı ağır makineli tüfek ailesini ilk defa Körfez ülkeleri ile buluşturdu. Dünya ordularının yeni gözdesi olan ve SYS grup şirketlerinden AEI Systems tarafından üretilen düşük geri tepmeli 30X113 mm orta kalibre top VENOM LR ve yine SYS grup şirketlerinden UNIROBOTICS’in yüksek teknoloji ürünü milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi TRAKON Serisi ile fuar katılımcılarını büyüledi. Standında pek çok delegasyonu ağırlayan CANiK, ayrıca etkinlik boyunca birçok ön anlaşmaya da imza attı.


‘Yüksek teknoloji ürünlerimizle Körfez’i büyüledik’
CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK olarak dünyanın dört kıtasında, her biri ileri teknolojilerle donatılmış inovatif ürünlerimizi gururla sergilemeye devam ediyoruz. Dört kıtada 70 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ivmemizi, Suudi Arabistan ile daha da yükseltmeyi planlıyoruz. Özellikle dünya savunma sanayii açısından son derece stratejik bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, ülkemiz bu fuara çok üst seviyede bir katılım gerçekleştirerek politikasını net bir şekilde ortaya koymuş oldu. Bu sene ABD’den Afrika’ya, Uzakdoğu’dan Avrupa’ya 14 fuara katılarak son teknoloji ürünlerimizi sergileyeceğiz. Bildiğiniz gibi, 2022 yılında İngiliz AEI Systems’ı bünyemize dahil ederek orta kalibre top pazarına giriş yaptık; böylece 30x113mm orta kalibre top üreten dünyada 3 firmadan biri olduk. Bugün 30x113 mm orta kalibre toplarımız olan VENOM ve VENOM LR’ın modern dünya orduları için ne kadar önemli bir tercih olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Burada, tüm ürün ailemizle birlikte, Körfez ülkelerinin yoğun ilgisini ve beğenisini kazandık. Türkiye’nin ikinci yüzyılında da ülkemizi daha ileriye taşımaya ve ihracatımızla dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz” dedi.
CANiK’in Suudi Arabistan’ın ardından bir sonraki durağı Almanya Nürnberg’de, Kolluk Kuvvetlerine yönelik Avrupa’nın en prestijli fuarlarından olan ENFORCE TAC ve Avrupa’nın en büyük avcılık ve atıcılık fuarı IWA olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.