cevat oncu

Büyükşehir belediye başkanına bu ifadeler yakışmaz

Siyaset 11.09.2021 - 18:51, Güncelleme: 11.09.2021 - 18:51
 

Büyükşehir belediye başkanına bu ifadeler yakışmaz

Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le ilgili sert ifadelerde bulundu. Türk; "Her açıklamasında nefret ve hakaret var" dedi.
DEVA Parti Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk yaptığı açıklamada şunları söyledi: Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Gazetecilik mesleği en az bir şehri yönetmek kadar değerli ve en az bir milletvekili olmak kadar önemlidir. Onlar demokrasimizin en kıymetli yapı taşlarından biridir. Bu sebeple basın mensuplarına ithafen söylenen ve bir büyükşehir belediye başkanına yakışmayacak bu söylemi kınıyorum. Basın mensubumuzun maruz kaldığı bu ifade için “Balık Baştan Kokar” diyorum. Maalesef ülkemizdeki kötü yönetim, nefret söylemi, ötekileştirme ve her eleştireni düşman ilan etme bir alışkanlık haline geldi. En tepeden başlayıp en alt kurumlara kadar indi ve insanlarımız buna maruz kalıyor. Bu güç sarhoşluğu ve kibir kabul edilebilir gibi değil. Şunu belirtmek istiyorum ki; Biz Deva Partisi olarak polemiklerden beslenerek, ötekileştirme yoluna giderek ve düşman yaratarak bir siyaset yolu kesinlikle izlemiyoruz. Basınımızın eleştirileri bile bizler için çok değerli, onlar ne zaman ki eleştirmeyi bırakır, ya da eleştirilecek konuları yazmayı bırakır asıl o zaman sorun var demektir. Bu zor dönemde ayakta kalmaya çalışan basın mensuplarımızın yanındayız. Bazı şeyler en alttan değişmeye başlarsa iyileşmede başlar. Zaten ak partili olmayan bir kesime aynı şartların sağlanmıyor oluşunu her gün farklı versiyonları ile görüyoruz. Ak Partili olmayan belediyelerin yaşadığı zorlukları her gün okuyoruz, izliyoruz. Ak Partili olmamayı bırakın sadece eleştirdiğiniz noktada dahi terörist ilan edilebiliyorsunuz ve tüm bunları her gün medyadan takip ediyoruz. Manzaralar böyle iken basınımıza yapılan bu çirkin söyleme de şaşırmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Dilerim en kısa zamanda bu yanlış tutumlarından vazgeçerler ve hatalarından dönerler. Samsun’umuzu daha iyi noktalara taşıyabilmek için basınımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu sebeple Deva Partisi olarak hakkımızda nasıl yazarlarsa yazsınlar basın mensuplarımızın yanındayız.
Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le ilgili sert ifadelerde bulundu. Türk; "Her açıklamasında nefret ve hakaret var" dedi.

DEVA Parti Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Gazetecilik mesleği en az bir şehri yönetmek kadar değerli ve en az bir milletvekili olmak kadar önemlidir. Onlar demokrasimizin en kıymetli yapı taşlarından biridir. Bu sebeple basın mensuplarına ithafen söylenen ve bir büyükşehir belediye başkanına yakışmayacak bu söylemi kınıyorum.

Basın mensubumuzun maruz kaldığı bu ifade için “Balık Baştan Kokar” diyorum.

Maalesef ülkemizdeki kötü yönetim, nefret söylemi, ötekileştirme ve her eleştireni düşman ilan etme bir alışkanlık haline geldi. En tepeden başlayıp en alt kurumlara kadar indi ve insanlarımız buna maruz kalıyor. Bu güç sarhoşluğu ve kibir kabul edilebilir gibi değil. Şunu belirtmek istiyorum ki; Biz Deva Partisi olarak polemiklerden beslenerek, ötekileştirme yoluna giderek ve düşman yaratarak bir siyaset yolu kesinlikle izlemiyoruz. Basınımızın eleştirileri bile bizler için çok değerli, onlar ne zaman ki eleştirmeyi bırakır, ya da eleştirilecek konuları yazmayı bırakır asıl o zaman sorun var demektir. Bu zor dönemde ayakta kalmaya çalışan basın mensuplarımızın yanındayız.

Bazı şeyler en alttan değişmeye başlarsa iyileşmede başlar. Zaten ak partili olmayan bir kesime aynı şartların sağlanmıyor oluşunu her gün farklı versiyonları ile görüyoruz. Ak Partili olmayan belediyelerin yaşadığı zorlukları her gün okuyoruz, izliyoruz. Ak Partili olmamayı bırakın sadece eleştirdiğiniz noktada dahi terörist ilan edilebiliyorsunuz ve tüm bunları her gün medyadan takip ediyoruz. Manzaralar böyle iken basınımıza yapılan bu çirkin söyleme de şaşırmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Dilerim en kısa zamanda bu yanlış tutumlarından vazgeçerler ve hatalarından dönerler.

Samsun’umuzu daha iyi noktalara taşıyabilmek için basınımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu sebeple Deva Partisi olarak hakkımızda nasıl yazarlarsa yazsınlar basın mensuplarımızın yanındayız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.