AŞI OLMAYIN HATTA UZUN EŞEK OYNAYIN

Gündem 30.09.2021 - 19:30, Güncelleme: 30.09.2021 - 19:30
 

AŞI OLMAYIN HATTA UZUN EŞEK OYNAYIN

2 yıldır dünya pandemi belasıyla boğuşurken, Türkiye son 2 aydır 25 bin günlük vaka ortalamasıyla beklenenin üzerinde bir tablo ile karşı karşıya...
Bazı verilere göre 18 milyon kişinin halen ülkemizde aşısını yaptırmadığı gerçeği ortada iken Bakan Fahrettin Koca hergün konuyla ilgili açıklama yapıyor.  Halkımız yaşananlardan ders almamaya devam ederken, ölüm oranları ve sebeplerine bakıldığında aşı olmayanların hayatını % 95 ortalama ile kaybettiği görülüyor. Allah aşkına söyler misiniz bu neyin inadı anlamış değilim. Nedesin daha Bakan Koca. Aşı olmayın uzun eşek oynamaya devam edin demesini mi bekliyorsunuz? Devlet bir yere kadar bu işi çözer. Halkımız bilinçli ve duyarlı olmadıktan sonra ne söylersen söyle hepsi boşa gider. Geldiğimiz nokta itibariyle kötü değiliz ama herkeste bir panik havası esmiyor değil. Bu vaka sayılarıyla giden Türkiye vakaların yüzbinlere çıkması durumunda kapanmaların yaşanması görünen o ki kaçınılmaz olacaķ. Esnaf her şeye rağmen ciddi anlamda tedirgin bir bekleyişle ekmeğinin derdine düşmüş iken bu vurdumduymazlığın faturasını kim ödeyecek? Yazıktır, günahtır beyler bayanlar. Yapmayın etmeyin bu zulmü başta kendinize ve ülkemize... Dünyanın en ünlü bilim adamları "tek çare aşı olmak" derken, kendi kendinize çelik çomak oynama sendromundan kurtulun artıķ. Bugün ülkemizde vaka sayıları günlük 30 bin, bir ay sonra 50 bin, 2 ay yüzbinlere çıktığında mutlu mu olacaksınız? Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz diyelim bu ülkenin evlatlarından ne istiyorsunuz peki? Sadece kendinize zarar vereceği gerçeğini bilsek "Özgürlük hakkını kullanmışlar" diyebiliriz ama bu öyle bir salgın ve hastalık durumu değil ki? O halde uzun eşek oynamayı bir kenara bırakıp uzun uzun düşünerek ülken ve insanlık için bir şey yap ve de ki içinden "Bugün güzel bir şey yaptım aşımı oldum" de... Ne kaybedersin ama çok şey kazanacağın kesin. Önce kendine olan saygını, insanlığa olan borcunu ödemiş olursun.
2 yıldır dünya pandemi belasıyla boğuşurken, Türkiye son 2 aydır 25 bin günlük vaka ortalamasıyla beklenenin üzerinde bir tablo ile karşı karşıya...

Bazı verilere göre 18 milyon kişinin halen ülkemizde aşısını yaptırmadığı gerçeği ortada iken Bakan Fahrettin Koca hergün konuyla ilgili açıklama yapıyor. 

Halkımız yaşananlardan ders almamaya devam ederken, ölüm oranları ve sebeplerine bakıldığında aşı olmayanların hayatını % 95 ortalama ile kaybettiği görülüyor.

Allah aşkına söyler misiniz bu neyin inadı anlamış değilim.
Nedesin daha Bakan Koca. Aşı olmayın uzun eşek oynamaya devam edin demesini mi bekliyorsunuz?

Devlet bir yere kadar bu işi çözer. Halkımız bilinçli ve duyarlı olmadıktan sonra ne söylersen söyle hepsi boşa gider.

Geldiğimiz nokta itibariyle kötü değiliz ama herkeste bir panik havası esmiyor değil.

Bu vaka sayılarıyla giden Türkiye vakaların yüzbinlere çıkması durumunda kapanmaların yaşanması görünen o ki kaçınılmaz olacaķ.

Esnaf her şeye rağmen ciddi anlamda tedirgin bir bekleyişle ekmeğinin derdine düşmüş iken bu vurdumduymazlığın faturasını kim ödeyecek?

Yazıktır, günahtır beyler bayanlar. Yapmayın etmeyin bu zulmü başta kendinize ve ülkemize...

Dünyanın en ünlü bilim adamları "tek çare aşı olmak" derken, kendi kendinize çelik çomak oynama sendromundan kurtulun artıķ.

Bugün ülkemizde vaka sayıları günlük 30 bin, bir ay sonra 50 bin, 2 ay yüzbinlere çıktığında mutlu mu olacaksınız?

Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz diyelim bu ülkenin evlatlarından ne istiyorsunuz peki?

Sadece kendinize zarar vereceği gerçeğini bilsek "Özgürlük hakkını kullanmışlar" diyebiliriz ama bu öyle bir salgın ve hastalık durumu değil ki?

O halde uzun eşek oynamayı bir kenara bırakıp uzun uzun düşünerek ülken ve insanlık için bir şey yap ve de ki içinden "Bugün güzel bir şey yaptım aşımı oldum" de...

Ne kaybedersin ama çok şey kazanacağın kesin. Önce kendine olan saygını, insanlığa olan borcunu ödemiş olursun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.