cevat oncu

Altın Hesabı Açtırsam Altın Olarak Geri Alabilir Miyim?

Ekonomi 17.09.2021 - 16:54, Güncelleme: 17.09.2021 - 16:54
 

Altın Hesabı Açtırsam Altın Olarak Geri Alabilir Miyim?

Birçok kişi altını bir yatırım aracı kullanmaktadır, altını fiziksel olarak sürekli olarak aldığınız takdirde bunun çeşitli dezavantajları olabilmektedir.
 Fiziksel olarak altını biriktirmek yerine banka üzerinden altın alan kişiler de altın hesabında bulunan altınları fiziksel olarak alıp alamayacağını merak etmektedir. Bunun cevabı değişiklik göstermektedir. Yani bankasına göre evet bankasına göre hayır. Her banka fiziksel olarak altını size vermez ancak bazı bankalar size altını fiziksel olarak verir. Altın Hesabındaki Altınları Fiziksel Olarak Veren Bankalar Daha Mı İyidir? Bir bankada altın birikimi yapılmak isteniyorsa önemli sorulardan birisi de bu seçenek olmalıdır. Tabii eğer tek amacınız hesabınız üzerinde aslında yatırım olarak para kazanmak değilse. Durum böyle ise hisse alıp satar gibi altın alıp satabilirsiniz. Kimi durumlardaysa altın size fiziksel olarak lazım olur, bu durumda almak isterseniz kesinlikle fiziksel olarak altın veren bankaları tercih etmelisiniz. Bu yüzden eğer fiziki altın lazım oluyorsa tabii ki daha iyidir. Altın Hesabından Altın Alırken Ücret Kesilir Mi? Altın hesaplarından fiziksel olarak altın almak istediğiniz takdir de cevap evet, ücret kesilir. Bu ücretin ne kadar olduğu ise tamamen bankanın belirleyeceği oranlara göre değişiklik gösterir ancak çoğu zaman çok yüksek rakamlar değildir. Altını Fiziki Olarak Vermeyen Altın Hesabı Açmak Zararlı Mıdır? Birçok banka altını tamamen yatırım mantığı ile vermektedir. Bu yüzden normal altın olarak alamazsınız ancak tek derdiniz para kazanmak ise bunun herhangi bir zararı olmaktadır. Normal elinizde altın var gibi hesabınızdaki altınlar da değer kazanır veya değer kaybeder. Altın Hesabındaki Altınlar Kaç Ayar Olarak Alınır? Altın hesaplarında birikim olarak çoğu zaman gram altın alınmaktadır. Bu gram altınlarda 24 ayar üzerinden işlem görür. Siz altını fiziki olarak almak istediğiniz takdirde de size direkt 24 ayar altın verilir. Bu aslında avantajdır çünkü sürekli olarak sorun yaşamadan 24 ayar altın alarak hesabınıza koyabilirsiniz. Bazı bankalar çeyrek de satmaktadır bu altınlarda 22 ayar olarak işlem görmektedir ve verilmektedir. Kısaca altın hesabındaki altınlar en değerli ayarlarıyla işlem görüp, verilir.
Birçok kişi altını bir yatırım aracı kullanmaktadır, altını fiziksel olarak sürekli olarak aldığınız takdirde bunun çeşitli dezavantajları olabilmektedir.

 Fiziksel olarak altını biriktirmek yerine banka üzerinden altın alan kişiler de altın hesabında bulunan altınları fiziksel olarak alıp alamayacağını merak etmektedir. Bunun cevabı değişiklik göstermektedir. Yani bankasına göre evet bankasına göre hayır. Her banka fiziksel olarak altını size vermez ancak bazı bankalar size altını fiziksel olarak verir.

Altın Hesabındaki Altınları Fiziksel Olarak Veren Bankalar Daha Mı İyidir?

Bir bankada altın birikimi yapılmak isteniyorsa önemli sorulardan birisi de bu seçenek olmalıdır. Tabii eğer tek amacınız hesabınız üzerinde aslında yatırım olarak para kazanmak değilse. Durum böyle ise hisse alıp satar gibi altın alıp satabilirsiniz. Kimi durumlardaysa altın size fiziksel olarak lazım olur, bu durumda almak isterseniz kesinlikle fiziksel olarak altın veren bankaları tercih etmelisiniz. Bu yüzden eğer fiziki altın lazım oluyorsa tabii ki daha iyidir.

Altın Hesabından Altın Alırken Ücret Kesilir Mi?

Altın hesaplarından fiziksel olarak altın almak istediğiniz takdir de cevap evet, ücret kesilir. Bu ücretin ne kadar olduğu ise tamamen bankanın belirleyeceği oranlara göre değişiklik gösterir ancak çoğu zaman çok yüksek rakamlar değildir.

Altını Fiziki Olarak Vermeyen Altın Hesabı Açmak Zararlı Mıdır?

Birçok banka altını tamamen yatırım mantığı ile vermektedir. Bu yüzden normal altın olarak alamazsınız ancak tek derdiniz para kazanmak ise bunun herhangi bir zararı olmaktadır. Normal elinizde altın var gibi hesabınızdaki altınlar da değer kazanır veya değer kaybeder.

Altın Hesabındaki Altınlar Kaç Ayar Olarak Alınır?

Altın hesaplarında birikim olarak çoğu zaman gram altın alınmaktadır. Bu gram altınlarda 24 ayar üzerinden işlem görür. Siz altını fiziki olarak almak istediğiniz takdirde de size direkt 24 ayar altın verilir. Bu aslında avantajdır çünkü sürekli olarak sorun yaşamadan 24 ayar altın alarak hesabınıza koyabilirsiniz. Bazı bankalar çeyrek de satmaktadır bu altınlarda 22 ayar olarak işlem görmektedir ve verilmektedir. Kısaca altın hesabındaki altınlar en değerli ayarlarıyla işlem görüp, verilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.