50 bin öğrenci bilime koştu

Bilim-Teknoloji 21.09.2023 - 10:30, Güncelleme: 21.09.2023 - 10:30
 

50 bin öğrenci bilime koştu

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve öğrencilerin bilime yatkınlıklarını teşvik ederek proje bazlı düşünce kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı amaçlayan ‘Bilim Samsun’ hizmete girdiği günden bugüne kadar yaklaşık 50 bin öğrenciyi ağırladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin 24 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu Kent Park içinde yaptığı ‘Bilim Samsun’, kapılarını 28 Şubat itibariyle öğrencilere açtı. Yaz döneminde de faaliyetine devam eden ‘Bilim Samsun’da 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başladı. Yeni dönemle birlikte okullarından Bilim Samsun’a gelen öğrenciler katıldıkları atölye çalışmalarında büyük mutluluk yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği çerçevesinde belirlenen okullardan gelen 6-14 yaş grubundaki öğrenciler buradaki Dene-Yap, Tasarım, Girişimcilik, Astronomi Havacılık ve Uzay Bilimleri, Matematik, Doğa Bilimleri, Akıllı Tarım ve Teknoloji Atölyelerinde eğitim görüyor. Öğrenciler burada tüm atölyelerde branşında uzman öğretmenlerden uygulamalı eğitim alıyor. "Bilim Samsun, TEKNOFEST'in kalıcı izlerinden biri" Bilim Samsun’un TEKNOFEST KARADENİZ'in kentteki kalıcı izlerinden biri olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kentimiz için çok önemli bir eğitim yatırımı. Faaliyete geçmesinin ardından muhteşem bir ilgi gördü. Yaz döneminde de merkezimizde eğitimler devam etti. Bu hafta itibariyle de yeni eğitim dönemi başladı. Müfredatı T3 Vakfı belirliyor, biz belediye olarak işletiyoruz. Öğrencilerimizin ulaşımını da temin ediyoruz. Çocuklar buraya heyecanla geliyorlar ve eğitim sonrasında ne kadar çok etkilendiklerini hem velileri hem de öğretmenleri görebiliyor. Burada eğitim gören çocuklarımızın ufku artık bambaşka bir noktaya gelecek. TEKNOFEST kuşağı çocuklarımız burada yetişecek. Kentimizde tüm öğrencilerimiz bu merkezi görmelerini istiyoruz. Bilim Samsun kentimizde eğitim adına yapılmış en kritik yatırımlardan birisi” dedi. Bilim Samsun Koordinatörü Fen Bilimleri öğretmeni Cansu Karaman Türk ise öğrencilere uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, “Bilim Samsun bugüne kadar yaklaşık 50 bin öğrenciyi ağırladı. Bu hafta itibariyle yeni dönemimiz başladı. Okullarımızdan gelen öğrencilerimizi burada ağırlamaya devam ediyoruz. Çocuklarımız okulda öğrendikleri teorik bilgilerin uygulamalarını buradaki atölyelerimizde görüyorlar” diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve öğrencilerin bilime yatkınlıklarını teşvik ederek proje bazlı düşünce kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı amaçlayan ‘Bilim Samsun’ hizmete girdiği günden bugüne kadar yaklaşık 50 bin öğrenciyi ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 24 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu Kent Park içinde yaptığı ‘Bilim Samsun’, kapılarını 28 Şubat itibariyle öğrencilere açtı. Yaz döneminde de faaliyetine devam eden ‘Bilim Samsun’da 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başladı. Yeni dönemle birlikte okullarından Bilim Samsun’a gelen öğrenciler katıldıkları atölye çalışmalarında büyük mutluluk yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği çerçevesinde belirlenen okullardan gelen 6-14 yaş grubundaki öğrenciler buradaki Dene-Yap, Tasarım, Girişimcilik, Astronomi Havacılık ve Uzay Bilimleri, Matematik, Doğa Bilimleri, Akıllı Tarım ve Teknoloji Atölyelerinde eğitim görüyor. Öğrenciler burada tüm atölyelerde branşında uzman öğretmenlerden uygulamalı eğitim alıyor.

"Bilim Samsun, TEKNOFEST'in kalıcı izlerinden biri"
Bilim Samsun’un TEKNOFEST KARADENİZ'in kentteki kalıcı izlerinden biri olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kentimiz için çok önemli bir eğitim yatırımı. Faaliyete geçmesinin ardından muhteşem bir ilgi gördü. Yaz döneminde de merkezimizde eğitimler devam etti. Bu hafta itibariyle de yeni eğitim dönemi başladı. Müfredatı T3 Vakfı belirliyor, biz belediye olarak işletiyoruz. Öğrencilerimizin ulaşımını da temin ediyoruz. Çocuklar buraya heyecanla geliyorlar ve eğitim sonrasında ne kadar çok etkilendiklerini hem velileri hem de öğretmenleri görebiliyor. Burada eğitim gören çocuklarımızın ufku artık bambaşka bir noktaya gelecek. TEKNOFEST kuşağı çocuklarımız burada yetişecek. Kentimizde tüm öğrencilerimiz bu merkezi görmelerini istiyoruz. Bilim Samsun kentimizde eğitim adına yapılmış en kritik yatırımlardan birisi” dedi.
Bilim Samsun Koordinatörü Fen Bilimleri öğretmeni Cansu Karaman Türk ise öğrencilere uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, “Bilim Samsun bugüne kadar yaklaşık 50 bin öğrenciyi ağırladı. Bu hafta itibariyle yeni dönemimiz başladı. Okullarımızdan gelen öğrencilerimizi burada ağırlamaya devam ediyoruz. Çocuklarımız okulda öğrendikleri teorik bilgilerin uygulamalarını buradaki atölyelerimizde görüyorlar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.