2021 Ölüm Aylığı Maaşı Ne Kadar Kimlere Bağlanır?

Gündem 17.09.2021 - 16:57, Güncelleme: 17.09.2021 - 16:57
 

2021 Ölüm Aylığı Maaşı Ne Kadar Kimlere Bağlanır?

Ölüm aylığı maaşı, vefat etmiş sigortalı çalışanın eşine ve çocuklarına devlet tarafından verilen aylıktır.
 Ailesine bakmak ile yükümlü olan sigortalı kişi vefat ettiğinde, kişinin eşi veya çocukları, sigortalı vefat edinin maaşının belirli bir kısmını alma hakkına sahiplerdir. Ölüm aylığı alabilmek için ise belirli şartlara uygunluk sağlanması gerekir. 2021 Ölüm Aylığı Alım Şartları Neler? Ölüm aylığı almak için uyulması gereken şartlardan biri, aylığı eş alacak ise sigortalının ölümü ardından henüz bir kişi ile evlenmemiş olmadır. Diğer şartlar: Vefat edenin eşi sigortalı çalışansa, ölen eşin maaşının en fazla %50'sini almayı kabul etmek, Ölüm aylığından yararlanacak sigortalı vefat edenin oğlu ile maksimum 25 yaşında olma, Vefat eden sigortalının en az 1800 günlük yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin ödenmiş olması, Vefat eden sigortalı 4A sigorta kapsamındaysa, en az 5 senedir sigorta primlerinin ödenmiş olması ve 900 günlük yaşlılık sigorta primlerinin ödenmiş olması, Bu şartlar kapsamında ilgili kuruma başvuru yapılarak ölüm aylığı alınır. 2021 Ölüm Aylığı Başvuru Evrakları Neler? 2021 ölüm aylığı alımı için başvuru yapacaklar, nüfus kayıt örneği, 2 adet vesikalık fotoğraf, gelir belgesi evraklarını başvuruda sunmalıdırlar. Ek olarak, kişi çalışmıyorsa SGK'dan sigortalı olmadığına dair bir belgeyi sunmalıdır. TC kimlik kartı ve bu evraklar ile birlikte ilgili kurma başvuru yapılarak, ölüm aylığı başvuru formu doldurulur. İşlem kapsamında başvuru gerçekleştirilir. 2021 Ölüm Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır? Ölüm aylığı almak amacıyla başvuru, SGK İl Müdürlüklerine yapılır. Kişi, evrakları ile birlikte, ikamet ettiği ilde yer alan SGK İl Müdürlüğü'ne gider. Çalışanlardan "ölüm aylığı başvuru formu" talep ederek bu formu talep edilen bilgiler ile doldurup, imzalar ve teslim eder. İşlem kapsamında başvuru başarı ile tamamlanır. 2021 Ölüm Aylığı Sorgulama Nasıl Yapılır? Ölüm aylığını sorgulamak için yapılacaklar: Telefondan ALO 177 sorgulama hattı aranır. Operatör bölümünde ölüm aylığı sorgulamak için tuşlanması gereken rakam bilgisi verilir. Kişi bu rakamı tuşlayıp, vatandaş temsilcisine bağlantı sağlar. Temsilciye TC kimlik numarası bilgisi iletilip, ölüm aylığı sorgulama talebi gerçekleştirilir. Adımlar sonunda temsilci, ölüm aylığı başvurusunun nasıl sonuçlandığı hakkında bilgileri verir. Başvuruya ilişkin onay veya red yanıtı hakkında bilgi rahatlıkla alınır. 2021 Ölüm Aylığı Ne Zaman Ödeniyor? 2021 ölüm aylığı, başvuruyu takip eden ilk aybaşında ödenir. Başvuruda onay alan kişiler, Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesine giderek ölüm aylığının yatırılacağı hesap açılışını sağlarlar. Başvuru ardından gelen ilk ay içinde ise ölüm aylığı Ziraat Bankasındaki bu hesaba yatırılır ve çekilebilir. Ölüm aylığının nakit şekilde teslim alınabilmesi için başvuru onayına ek olarak, başvurudan sonraki ilk ay içinde Ziraat Bankası'ndan ilgili hesap açılışını yapmak gerekir.
Ölüm aylığı maaşı, vefat etmiş sigortalı çalışanın eşine ve çocuklarına devlet tarafından verilen aylıktır.

 Ailesine bakmak ile yükümlü olan sigortalı kişi vefat ettiğinde, kişinin eşi veya çocukları, sigortalı vefat edinin maaşının belirli bir kısmını alma hakkına sahiplerdir. Ölüm aylığı alabilmek için ise belirli şartlara uygunluk sağlanması gerekir.

2021 Ölüm Aylığı Alım Şartları Neler?

Ölüm aylığı almak için uyulması gereken şartlardan biri, aylığı eş alacak ise sigortalının ölümü ardından henüz bir kişi ile evlenmemiş olmadır.

Diğer şartlar:

  • Vefat edenin eşi sigortalı çalışansa, ölen eşin maaşının en fazla %50'sini almayı kabul etmek,
  • Ölüm aylığından yararlanacak sigortalı vefat edenin oğlu ile maksimum 25 yaşında olma,
  • Vefat eden sigortalının en az 1800 günlük yaşlılık ve ölüm sigorta primlerinin ödenmiş olması,
  • Vefat eden sigortalı 4A sigorta kapsamındaysa, en az 5 senedir sigorta primlerinin ödenmiş olması ve 900 günlük yaşlılık sigorta primlerinin ödenmiş olması,

Bu şartlar kapsamında ilgili kuruma başvuru yapılarak ölüm aylığı alınır.

2021 Ölüm Aylığı Başvuru Evrakları Neler?

2021 ölüm aylığı alımı için başvuru yapacaklar, nüfus kayıt örneği, 2 adet vesikalık fotoğraf, gelir belgesi evraklarını başvuruda sunmalıdırlar. Ek olarak, kişi çalışmıyorsa SGK'dan sigortalı olmadığına dair bir belgeyi sunmalıdır. TC kimlik kartı ve bu evraklar ile birlikte ilgili kurma başvuru yapılarak, ölüm aylığı başvuru formu doldurulur. İşlem kapsamında başvuru gerçekleştirilir.

2021 Ölüm Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ölüm aylığı almak amacıyla başvuru, SGK İl Müdürlüklerine yapılır. Kişi, evrakları ile birlikte, ikamet ettiği ilde yer alan SGK İl Müdürlüğü'ne gider. Çalışanlardan "ölüm aylığı başvuru formu" talep ederek bu formu talep edilen bilgiler ile doldurup, imzalar ve teslim eder. İşlem kapsamında başvuru başarı ile tamamlanır.

2021 Ölüm Aylığı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ölüm aylığını sorgulamak için yapılacaklar:

  • Telefondan ALO 177 sorgulama hattı aranır.
  • Operatör bölümünde ölüm aylığı sorgulamak için tuşlanması gereken rakam bilgisi verilir. Kişi bu rakamı tuşlayıp, vatandaş temsilcisine bağlantı sağlar.
  • Temsilciye TC kimlik numarası bilgisi iletilip, ölüm aylığı sorgulama talebi gerçekleştirilir.

Adımlar sonunda temsilci, ölüm aylığı başvurusunun nasıl sonuçlandığı hakkında bilgileri verir. Başvuruya ilişkin onay veya red yanıtı hakkında bilgi rahatlıkla alınır.

2021 Ölüm Aylığı Ne Zaman Ödeniyor?

2021 ölüm aylığı, başvuruyu takip eden ilk aybaşında ödenir. Başvuruda onay alan kişiler, Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesine giderek ölüm aylığının yatırılacağı hesap açılışını sağlarlar. Başvuru ardından gelen ilk ay içinde ise ölüm aylığı Ziraat Bankasındaki bu hesaba yatırılır ve çekilebilir. Ölüm aylığının nakit şekilde teslim alınabilmesi için başvuru onayına ek olarak, başvurudan sonraki ilk ay içinde Ziraat Bankası'ndan ilgili hesap açılışını yapmak gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.